Publisert 26. juni 2007

Seks afrikanske land og FN ble tirsdag enige om en plan for hvordan årsakene til sult på tørkerammede Afrikas Horn kan utryddes.

NTB

Kart: Wikipedia

Den neste krisen i området kan komme til å gjøre over 20 millioner mennesker avhengig av nødhjelp, heter det i en pressemelding fra Kjell Magne Bondevik, som er FNs spesialutsending for humanitære saker på Afrikas Horn.

Veikartet som ble avtalt tirsdag, er et resultat av flere måneder med forarbeid og to dager med møter i Nairobi mellom utsendinger fra Djibouti, Eritrea, Etiopia, Kenya, Somalia og Uganda, en rekke organisasjoner og FN.

– Den vanskelige jobben starter nå. Vi har identifisert hva som virker best og hvor. Den største utfordringen er å lykkes bedre med å utrydde sult på Afrikas Horn og ikke bare bedrive brannslukking hver gang det bryter ut en ny brann, sier Bondevik.

– Afrikas Horn har vært rammet av verdens mest alvorlige matkriser, og de rammer raskere og hardere på grunn av klimaendringer, miljøødeleggelser, politiske og væpnede konflikter og en rekke andre faktorer, fremholder han.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger