Enighet i frontfaget

Publisert 3. april 2014

Norsk Industri og Fellesforbundet enige på overtid., Enigheten satt langt inne, partene forhandlet til langt utpå ettermiddagen onsdag, mer enn 17 timer på overtid i forhold til meklingsfristen som formelt gikk ut ved midnatt 1. april.

LES OGSÅ: Mot streik i offshore-bedrifter

På forhånd var dette et oppgjør som alle trodde skulle handle om pensjon og lønnstillegg. Og slik ble det. Partene er blitt enige om å utrede ulike sider av framtidig innskuddspensjon. Utredningen skal ta sikte på å være ferdig senest 31. desember 2015.

Kronetillegget ble også et stort tema: Det generelle tillegget blir på 0,75 kroner per time. SAFE har også fått økt offshoretillegget med 5,45 kroner per time, og nattillegget med 5,64 kroner. I tillegg øker også minstelønnssatsene, skifttillegg, adkomsttillegg og matpengesatsene.

– Det har vært en vanskelig mekling, og som alltid har partene måttet gi og ta for å komme til enighet, noe mekling 18 timer på overtid tydelig forteller, sier forhandlingsleder for SAFE, Roy Aleksandersen, på organisasjonens hjemmesider.

– Dette ble dyrere enn jeg hadde håpet på, men likefult er det et oppgjør som jeg i sum likevel kan stå inne for. Det blir helt avgjørende for konkurransekraften at de lokale oppgjørene tilpasses bedriftenes situasjon. Det gjenstår å se hva de lokale forhandlingene resulterer i. Jeg både håper og forventer at de lokale tilleggene blir moderate og lavere enn i tidligere år, sier administrerende direktør i i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen

Begge de to delegasjoner anbefaler den enighet som nå er fremforhandlet. Oppgjøret går nå til uravstemning blant Fellesforbundets medlemmer. Styret i Norsk Industri skal for sin del behandle resultatet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger