Enighet i oljeservice-mekling
Pressemelding
3. desember 2020
(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Enighet i oljeservice-mekling
Pressemelding
3. desember 2020

Norsk olje og gass og fagforbundet Safe kom rundt klokken 03:00 natt til torsdag til enighet i meklingen innen oljeservice.

Partene ble enige om et økonomisk oppgjør innen Brønnserviceavtalen som er i tråd med rammene i det sentrale frontfagsoppgjøret.

Oppgjøret er i samsvar med enigheten som Norsk olje og gass kom fram til med Industri Energi (IE), det største fagforbundet innen oljeserviceområdet, da det pågikk parallelle forhandlinger med Safe og IE i oktober, ifølge Norsk olje og gass.

Safe meldte da brudd, og oppgjøret gikk videre til mekling.

– Vi er tilfredse med at vi etter en krevende mekling som gikk på overtid lyktes å få til en løsning med Safe innen Brønnserviceavtalen, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Da Safe meldte brudd, var hovedbegrunnelsen en lokal uenighet Safe hadde med Schlumberger Norge knyttet til en særavtale i bedriften.

– Dette problemet ble også løst i forbindelse med meklingen, men gjorde det ekstra krevende å komme fram til en løsning på denne avtalen i årets oppgjør, ifølge forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.