Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 41.700 kroner

Foto: Tommy Ellingsen, Norsk olje og gass
NTB
Publisert 4. mai 2023

Partene i sokkeloppgjøret kom onsdag kveld i havn med forhandlingene. Resultatet ble en lønnsøkning på 41.700 kroner for sokkelansatte.

– Vi er fornøyde med å ha oppnådd et godt resultat for medlemmene, sier forhandlingsleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi.

Lønnsøkningen kommer i tillegg til et etterslep på 6.747 kroner for boring og forpleining, og gjelder fra 1. juni, skriver Industri Energi. LO-forbundet forhandlet sammen med Lederne og Safe (YS) på arbeidstakersiden. På andre siden av bordet satt Offshore Norge.

Som del av avtalen økes også skift- og nattillegget med 4,5 kroner til 91,5 kroner, konferansetillegget med 6 kroner til 115 kroner per time, og helligdagsgodtgjørelsen med 75 kroner til 2.275 kroner.

– Det siste tilbudet vi fikk i årets mellomoppgjør, ble ikke akseptert av SAFEs forhandlingsutvalg. Resultatet blir likevel innført for SAFEs medlemmer fra 01. juni 2023. SAFE valgte å ikke akseptere tilbudet fra arbeidsgiverne, for å være tydelig på at dette resultatet ikke var godt nok, sier forhandlingsleder Hilde-Marit Rysst i Safe til forbundets nettside.

Siste fra forsiden

+

Nå eier Japex hele butikken

+

Johan Sverdrup fase 3 har passert DG1

+

Noble Invincible plugger åtte brønner på Hod A

+

Utsetter produksjonsstart til 2025

+

Wellesley fant mer olje og gass i Troll/Fram-området

Arbeider fikk beina i klem på boredekk – hendelsen granskes

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger