Publisert 22. juni 2016

På overtid natt til onsdag kom partene i riggoppgjøret til enighet. Dermed unngås streik i riggsektoren.

Norges Rederiforbund ble enige med fagforbundene Industri Energi, SAFE og De Samarbeidende Organisasjoner (DSO) i riggmeklingen.

– Det var viktig at partene kom fram til en løsning i en næring i krise. Som ansvarlig arbeidsgiver kan vi simpelthen ikke pådra oss økte lønnskostnader i en næring som allerede har svært gode lønns- og arbeidsvilkår, sier forhandlingsleder Jakob Korsgaard i Norges Rederiforbund, ifølge NTB.

Partene kom til enighet innenfor en «forsvarlig ramme på 0,5 prosent», opplyser forbundet.

–  Det var helt vitalt for oss at rettighetene til våre medlemmer, som vi har jobbet hardt for over mange år, ikke har blitt forringet, sier forhandlingsleder Asle Reime i Industri Energi. Han sier arbeidsgiversiden har utfordret den norske modellen og frontfagsmodellen.

SAFEs hovedkrav om to års fortrinnsrett – for alle – etter oppsigelser som følge av driftsinnskrenkninger ble innfridd.

– Samtidig slo vi tilbake arbeidsgivernes angrep på tariffavtalen vår. Den videreføres nå uendret, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst.

– SAFE satte kolleger som risikerer arbeidsledighet først i denne meklingen – foran lønnsutviklingen for de som beholder jobbene sine. Vi satte hardt mot hardt for å få gjennomslag hos arbeidsgiveren for å få inn rett til gjeninntredelse i to år for alle – et krav vi sto alene om i meklingen. Dette er solidaritet i praksis, og jeg er stolt over å være leder i et fagforbund som virkelig viser hva solidaritet innebærer, sier Rysst.

På forhånd hadde Safe varslet plassfratredelse for 79 medlemmer i forbindelse med meklingen mellom SAFE og Norges Rederiforbund, dersom man ikke kom til enighet.

Streikeuttaket gjaldt SAFE-medlemmer på riggene ” Rowan Viking” og ”Rowan Gorilla” som er ansatt i Rowan Norway Ltd. og forpleiningsselskapet Sodexo.

 

 

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger