Publisert 4. juni 2007

I forrige uke startet produksjonen på grensefeltet Enoch. Det er første feltutbygging siden rammeavtalen mellom Norge og Storbritannia ble inngått.

Talisman-operertet Enoch ligger på grensen mellom norsk og britisk kontinentalsokkel, med 80 prosent på britisk side og 20 prosent på norsk side.

Ifølge Eva Halland, direktør med ansvar for grensefelt i Oljedirektoratet, har samarbeidet mellom myndighetene i forbindelse med utbyggingen gått svært bra.

– Vi håper avtalen om Enoch danner mønster for seinere utbygginger, sier hun til ODs nettsted.

Da de store grensefeltene Frigg, Statfjord og Murchinson i Nordsjøen ble bygd ut, ble det inngått separate avtaler mellom britiske og norske myndigheter for hvert felt.

Siden framtidens grensefelt ville bli mindre enn disse tre, ble myndighetene i de to landene i 2005 enige om å inngå en rammeavtale, skriver Oljedirektoratet.

Målet for rammeavtalen er å bidra til effektive utbygginger og sørge for at to ulike nasjoners rammeverk ikke hindrer utbygging av felt som ligger både på norsk og britisk side.

Enoch-feltet ble påvist i 1985 og er utviklet med en horisontalbrønn boret fra en bunnramme som er oppkoblet mot Brae A-plattformen 16 kilometer nordvest for Enoch.

Det er ventet at Enoch vil produsere mellom 12.000 og 14.000 fat olje og 550.000-600.000 standard kubikkmeter gass per dag. Oljen blir behandlet på Brae A og eksportert gjennom Forties rørledningssystem til Storbritannia.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger