Publisert 7. august 2006

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) avviser partifellen Ola Borten Moes utspill om mer statlig styring for å dempe krafteksport.

NTB

Borten Moe truer strømprodusentene med mer statlig styring av strømforsyningen. Han er kritisk til at produsentene eksporterer strøm i en periode med halvtomme magasiner og fare for kraftkrise i Norge, og vil heller prioritere et nasjonalt strømmarked.

Men energiministeren er ikke enig.
– Det kan jeg tilbakevise. Det er ikke aktuell politikk for regjeringen å avvikle muligheten til samhandling med våre naboland. Ingen land jeg kjenner til er mer avhengig av å være tilknyttet et internasjonalt kraftmarked enn Norge, sier en ferierende Enoksen.

Borten Moe mener selskapene må ta ansvar slik at landet ikke havner i en kraftkrise som følge av halvtomme vannmagasiner. Men Enoksen hevder vi kan produsere oss ut av krisen ved å øke produksjonen av alternativ energi, og minner om fondet på 20 milliarder som er satt av til dette.

Samtidig bekrefter han at regjeringen er i gang med å gjennomgå dagens energilov.
– Det er riktig at vi holder på å evaluere loven og ser på alle sider ved den. Vi ser ikke minst på om det er mulig å innrette lovverket slik at det sikrer produksjonen på en bedre måte, sier Enoksen til Aftenposten.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger