Publisert 17. mars 2006

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen mener at Statnett har bidratt til å skremme folk om kraftkrisen i Midt-Norge. Han vil ikke la seg presse til å tillate gasskraftverk uten CO2-rensing.

Enoksen gjorde klart under et møte med pressen på Hell i Nord-Trøndelag at Statnett bidrar til å skremme folk om kraftkrisen i Midt-Norge, skriver Dagens Næringsliv.

Politikere og industrien i Midt-Norge presser regjeringen hardt for å få utbygging av gasskraft – uten rensing. Det har den senere tid vært en rekke medieoppslag om kraftkrisen som snart rammer Midt-Norge.

Enoksen mener statseide Statnett har ledet an i krisemaksimeringen.

– Jeg mener at Statnett har vært med på å bidra til et bilde av kraftsituasjonen som kan skremme folk. Situasjonen i Midt-Norge er krevende, men det er ingen vanlige forbrukere som vil bli strømløse. Vi har en rekke virkemidler som vil hindre det, sier Enoksen.

Olje-og energiministeren vil ikke la seg presse til å gi tillatelse til å bygge gasskraftverk uten CO2-rensning. – Det vi kan gjøre, er å bidra økonomisk til selve CO2-rensingen og utviklingen av ny teknologi, sier han til avisen.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger