Publisert 12. mai 2006

Statsrådene Odd Roger Enoksen (Sp) og Helen Bjørnøy (SV) sier de er helt enige om CO2-håndtering for gasskraftverk og skjønner ikke at opposisjonen mener noe annet.

NTB

Etter miljøvernminister Bjørnøys opptreden i spørretimen onsdag, hvor hun svarte på spørsmål om den varslede energikrisen i Midt-Norge, ga stortingsopposisjonen klart uttrykk for at den var svært forvirret om hva regjeringen egentlig mener om gasskraftverkrensing.

– Næringsministeren ser for seg gasskraftverk uten rensing, olje- og energiministeren sier kanskje/ja mens Bjørnøy sier nei/kanskje. Statsministeren bør nå komme til Stortinget med en avklaring, oppsummerte Venstres Gunnar Kvassheim overfor NTB.

Tidligere har Enoksen tenkt høyt om rensepauser for gasskraftverk og mobile gasskraftverk uten rensing, noe som Bjørnøy ikke har gått god for.

I en felles uttalelse torsdag tar Enoksen og Bjørnøy imidlertid opp hansken, og sier de er helt på linje om gassrensing.
– La oss slå fast: Det finnes ingen uenighet i disse spørsmålene. Regjeringen jobber systematisk gjennom alle alternativer for å møte den alvorlige situasjonen vi har i Midt-Norge, sier de to, som understreker at det er Soria Moria-erklæringen som gjelder.

Likevel kan de to ikke vise til noen tiltak de er blitt enige om.
– Situasjonen i Midt-Norge er så spesiell at det kan bli nødvendig å åpne for ekstraordinære tiltak, men regjeringen har ennå ikke konkludert med hensyn til hvilke tiltak som skal iverksettes. Dette vil vi komme tilbake til, heter det i uttalelsen.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger