Publisert 23. mars 2007

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen er på besøk i Mexico, og har befestet det industrielle samarbeidet innen olje og energi med landet.,Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen har i dagene 22.og 23. mars hatt samtaler med den meksikanske energiministeren Georgina Kessel vedrørende petroleums- og energirelatert samarbeid mellom Norge og Mexico.

-Mexico og Norge har mye å hente på industrielt samarbeid på olje- og energiområdet. Landene har blant annet felles interesser knyttet til forskning og teknologiutvikling for olje- og gassvirksomhet på dypt vann, sa olje- og energiminister Enoksen under samtalene med Kessel.

Norge undertegnet i 2003 en «Memorandum of Understanding» med Mexico om samarbeid på en rekke områder, blant annet teknologisamarbeid, petroleumspolitikk, utvikling av fornybare energikilder og energieffektivitet.

Under besøket i Mexico undertegnet Enoksen og Kessel et tilleggsdokument som konkretiserer samarbeidet gjennom et arbeidsprogram som skal oppdateres årlig.

Deler erfaringer
Den meksikanske energiministeren Georgina Kessel, ledende parlamentarikere, ledelsen i det statlige meksikanske oljeselskapet PEMEX samt andre industrirepresentanter viste stor interesse for hvordan Norge har organisert sin oljevirksomhet.

-Vi deler gjerne våre erfaringer med Mexico, men Mexico må finne sin måte å organisere oljevirksomheten på, understreket statsråd Odd Roger Enoksen.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger