Publisert 28. desember 2005

Tidligere regnskapssjef i energikonsernet Enron har forhandlet med påtalemyndigheten om en avtale og kan komme til å vitne mot sine tidligere kolleger.

NTB

Flere amerikanske medier meldte tirsdag med grunnlag i ikke-navngitte kilder, at Richard Causey har forhandlet med påtalemyndigheten og kommer til å erkjenne seg skyldig i en eller flere tiltalepunkter i et rettsmøte onsdag. Selskapets tidligere finansdirektør Andrew Fastow kommer trolig også til å vitne etter å ha inngått en avtale i fjor.

Rettssaken mot Causey og Enrons tidligere styreformann Kenneth Lay og tidligere konsernsjef Jeffrey Skilling skulle etter planen starte 17. januar. Hvis Causey erkjenner straffskyld onsdag, kan dommeren komme til å utsette saken for å gi de to andre tiltalte mer tid til å endre forsvarsstrategi.

Enron var USAs største energiselskap og en betydelig politisk maktfaktor med nære bånd til president George W. Bush før selskapet gikk konkurs i desember 2001. Bakgrunnen var avsløringer om at selskapet hadde løyet om inntekter og dekket over en gjeld på mange milliarder kroner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger