Ensis tilbake på planen

Publisert 9. juli 2014

Nok en Statoil-brønn i Barentshavet til høsten.

I januar skrev Petro.no at Statoil har utsatt boringen av barentshavbrønnen 7325/4-3 Ensis . Operatøren skulle opprinnelig boret brønnen i månedsskiftet oktober/november 2013, forskjøv så boringen til etter riggens Johan Castberg -kampanje, men så seg nødt til å utsette den ytterligere da de innså at de ikke ville rukket å bli ferdig før 1. mars – det er ikke tillatt med leteboring i oljeførende lag fra 1. mars til 31. august i blokkene innenfor 65 kilometer fra grunnlinjen i Barentshavet.

Nå er brønnen tilbake på operatørens agenda, og OD gav i dag grønt lys for leteboring i prospektet.

LES OGSÅ: Utsetter Barentshav-brønn

Riggbytte

Det var opprinnelig North Atlantic Drilling-riggen «West Hercules» som skulle brukes i operasjonen, men dette oppdraget ble kansellert. Istedenfor går Statoil ikke helt overraskende for ungfolen «Transocean Spitsbergen» (ny i 2009) – som har tatt seg av samtlige av selskapets operasjoner i Barentshavet de siste månedene.

Boringen er planlagt startet tidligst 1.september 2014 og vil ha en varighet på cirka 30 dager, avhengig av resultat.

Ensis ligger om lag 42 km fra nærmeste fastland som er Knivskjellodden i Nordkapp Kommune, og skal bores i utvinningstillatelse PL 393B . Vanndypet hvor brønnen skal bores er 294 meter.

Formålet med letebrønn 7125/4-3 er å påvise hydrokarboner i Knurr-formasjonen. Et sekundært formål er å undersøke om det er kommunikasjon med Nucula- brønnene ( 7125/4-1 og 7125/4-2 ). Reservoartrykket estimeres til å ligge rundt 98 bar, og reservoartemperaturen ca 31 °C. Forventet oljetype på Ensis er Goliat Realgrunn. Operasjonen er estimert til å ha en varighet på 34 døgn, inkludert permanent plugging.

Statoil er operatør i PL 393B med en eierandel på 50 prosent. Partnere er ENI Norge AS med 30 prosent, og Petoro med 20 prosent.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger