E&P-utgifter skal stige seks prosent i år

Publisert 23. juni 2014

Olje-og gasselskapene vil øke lete- og produksjonsutgifter til USD 712 milliarder.,Store oljeselskapers utgifter forventes å forbli flate i år, ifølge en rapport fra Barclays. Men vil øke lete- og produksjonsutgiftene med seks prosent, til USD 712 milliarder, tilsvarende NOK 4,36 trillioner etter dagens kurs. Dette til tross for en liten pullback i utgifter med større industrikonsern, ifølge Barclays.

Banken har tidligere sagt at den hadde forventet at forbruket ville stige med nesten 3 prosent.

De store oljeselskapene, Exxon Mobil Corp, Chevron Corp, Royal Dutch Shell Plc, Total SA og BP Plc, er under press fra investorer for å holde et tett lokk på utgiftene etter år med rekordutgifter på større prosjekter.

Barclays forventer mindre, uavhengige olje- og gasselskaper å kjøre utgiftsveksten i Nord-Amerika, der kapitalbudsjettet var ventet å stige med 8,4 prosent i år, høyere enn tidligere anslåtte 7,3 prosent.

Det er potensiale for økt kapitaldistribusjon i USA på grunn av geopolitiske risikoer i andre oljeproduserende land, spesielt Irak, ifølge Barclays.

Bekymringer om oljeeksport fra nøkkelprodusent presset opp prisen på Brent råolje til USD 114 per fat onsdag, mens West Texas Intermediate omsatt i New York var nede på USD 106 per fat.

Bankens rapport, med tittelen «Global 2014 E&P Spending Update,» er basert på en undersøkelse av mer enn 300 olje- og gasselskaper sist måned.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger