Publisert 4. februar 2000

Epsis har sikret seg kontrakt med Petrolia for leveranse av sin samhandlingsteknologi til selskapets boreoperasjoner i Afrika. – Gir trygghet, sier Epsis.

Epsis utvikler produkter og løsninger innenfor integrerte operasjoner, et begrep som blant annet brukes om tettere samhandling mellom landbasert personell og offshorepersonell. Ifølge en pressemelding fra selskapet bidrar Epsis’ løsning til effektivisering og samhandling på tvers av fagdisipliner og geografi.

– Olje- og gassindustrien har sterkere fokus på sikre boreoperasjoner enn noen gang tidligere. Monitorering av operasjonene og samhandling mellom bidragsyterne blir stadig viktigere. Denne leveransen vil hjelpe Petrolia med å kvalitetssikre sine boreoperasjoner og gi den nødvendige ledelsesmessige tryggheten, sier administrerende direktør i Epsis, Jan-Erik Nordtvedt.

Petrolia skal bruke teknologien til å overvåke selskapets boreoperasjoner i Afrika, steg for steg, fra sitt kontor i Bergen.

– Kort forklart vil dette gjøre Petrolia i stand til å arbeide smartere, sier Nordtvedt.

– Vi kan ikke reise jorden rundt hver gang det kommer opp et problem. Ei heller kan vi flytte oss med lysets hastighet fra en lokasjon til en annen, selv om dette hadde vært ønskelig. Det vi imidlertid kan gjøre er å flytte data, skjermbilder og informasjon svært hurtig. Vår løsning gjør Petrolia i stand til å ha det fokuset de ønsker på viktige steg i boreprosessen – uten at noen trenger å flytte på seg, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger