Equinor deler ut rammeavtaler verdt fem milliarder kroner
Pressemelding
16. desember 2019
Kontrollrommet på Snorre A. (Foto: Even Kleppa - Woldcam / Equinor ASA)
Equinor deler ut rammeavtaler verdt fem milliarder kroner
Pressemelding
16. desember 2019

Equinor inngår nye rammeavtaler innen sikkerhets- og automasjonssystemer med fem leverandører.

Rammeavtalene omfatter drift av alle selskapets installasjoner på norsk sokkel og landanlegg i Norge. De kan også brukes av selskapets internasjonale virksomhet og i nye utbyggingsprosjekter.

Den samlede verdien av den faste kontraktsperioden på fem år er beregnet til i overkant av fem milliarder kroner.

I tillegg er det opsjoner på tre ganger fem år, avhengig av de ulike installasjonenes levetid. Mer enn 500 arbeidsplasser er omfattet av avtalene.

– Vi er glade for å få i stand nye avtaler med alle våre leverandører av sikkerhets- og kontrollsystemer. I avtalene har vi lagt inn nye kompensasjonsformat som innebærer at det vil lønne seg å oppnå sikre og effektive leveranser. Med det ønsker vi å få til tettere samarbeid og smartere vedlikehold og modifikasjoner. Om vi sammen lykkes med å få ned totalkostnadene, så gagner det alle som bidrar til det, sier Peggy Krantz-Underland, direktør for anskaffelser.

OVERSIKT OVER INSTALLASJONER PER LEVERANDØR  
LeverandørInstallasjoner
Kongsberg Maritime ASNorne, Heidrun A og B, Åsgard A og B, Kristin, K-lab Kårstø, Statfjord A, B, C og Johan Sverdrup. Mariner har egen avtale.
Siemens ASTroll C, Oseberg feltsenter, Oseberg Øst, Oseberg Sør, Njord A + B, Visund og Snorre A og B.
ABB ASKårstø, Kollsnes, Mongstad, Sture, Tjeldbergodden og Snøhvit (alle landanlegg). Troll A, Oseberg C, Gullfaks A, B, C, Sleipner, Aasta Hansteen, Johan Castberg, Draupner, Grane, Gudrun, Heimdal og Veslefrikk. Peregrino har egen avtale.  
Honeywell ASValemon, Kvitebjørn og Troll B. Kalundborg har egen avtale.
Emerson ASGina Krog og Martin Linge.