Equinor-dobbel for CCB

Publisert 28. juni 2024

Equinor forlenger rammeavtalen med CCB på subsea-tjenester og tildeler kontrakt for bygging av nye Cap-Xer i Kirkenes.

CCB kunngjør i dag to betydningsfulle avtaler med Equinor; rammeavtalen på subsea-tjenester som ble inngått i 2016 har nå blitt forlenget med 3 år og opsjon på 2 x 3 år, og samtidig tildeles kontrakt for produksjon av nye Cap-X-strukturer til leteboring i samarbeid med verftet Kimek i Kirkenes.

Rammeavtalen med CCB utøves av CCB Subsea, en ledende leverandør av subsea- tjenester. Forlengelse av rammeavtalen med Equinor betyr at varighet strekker seg til andre kvartal 2027, med opsjon om ytterligere forlengelse til 2033. Rammeavtalen omfatter vedlikeholdstjenester på subsea-utstyr samt reparasjon, modifikasjon og engineering.

I tillegg leverer selskapet tjenester og produkter innen operasjoner offshore og byggeprosjekter av strukturer til boring og brønn.

-Vi er svært glade for denne forlengelsen og anerkjennelsen fra Equinor. Det er en god tilbakemelding på at vårt bidrag som leverandør i subsea-markedet gir verdi til våre kunder, sier Jan-Dagfinn Lund, konsernsjef i CCB, og Cecilie Sælen, administrerende direktør i CCB Subsea.

Innunder rammeavtalen skal CCB Subsea i samarbeid med verftet Kimek i Kirkenes, også levere på ny tildelt kontrakt for produksjon av nye CAP-X-strukturer til boreoperasjoner. Dette sikrer videreføring av pågående aktivitet i Kirkenes med ombygging av Cap-Xer som ble tildelt i 2023. Tildelingen bygger på mange års erfaring med Cap-X-prosjekter fra første gang høsten 2017, og kontrakten inkluderer ingeniørtjenester, innkjøp og bygging, og prosjektet vil strekke seg inn i 2025.

-Vi er glade for å fortsette dette samarbeidet med både Equinor og Kimek, og stolte av å kunne bidra til positive ringvirkninger for leverandørene i Nord-Norge og verdiskapning lokalt i Kirkenes, sier Sælen.

Greger Mannsverk, administrerende direktør i Kimek, legger til:

-Vi setter stor pris på tildelingen og vil fortsette å levere kvalitet, HMS og konkurransedyktige priser. Vi er glade for å kunne opprettholde aktivitet og leveranseevne lokalt, som også legger til rette for flere offshore-prosjekter.

Siste fra forsiden

+

Johan Sverdrup fase 3 har passert DG1

+

Noble Invincible plugger åtte brønner på Hod A

+

Utsetter produksjonsstart til 2025

+

Wellesley fant mer olje og gass i Troll/Fram-området

Arbeider fikk beina i klem på boredekk – hendelsen granskes

+

Har alternativ teknologi: – Positivt hvis man lukker døren for strøm fra land

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger