NTB
Publisert 20. desember 2019

For en uke siden ble planen om ilandføring av olje og gass fra Johan Castberg-feltet skrinlagt. Frps stortingsgruppe ber Equinor revurdere beslutningen.

Stortingsrepresentant fra Finnmark Bengt Rune Strifeldt (Frp) og energipolitisk talsperson Terje Halleland (Frp) er svært skuffet over Equinors beslutning.

– Equinor undergraver sin egen næring når de skrinlegger planene om ilandføring. Vi lever i en tid der tilliten til oljeindustrien i befolkningen er viktigere enn noen gang. Derfor ønsker vi å komme i dialog med oljeselskapene for å finne en løsning, sier Halleland.

Samtidig ber representantene fra Frps næringsfraksjon og energi- og miljøfraksjonen om et møte med Equinor.

Spesielt i Finnmark har saken vakt oppmerksomhet. Dersom det hadde kommet en ilandføringsterminal på Veidnes i Lebesby kommune, ville det betydd mange nye arbeidsplasser i området.

Årsaken til at planene droppes, er at det blir for dyrt. Det er mer lønnsomt å sende oljen fra feltene og rett til markedet, ifølge Equinor.

Frp stemte for øvrig imot SV og MDGs forslag i 2018 om å kreve ilandføring i Finnmark dersom Castberg-feltet ble bygget ut. Det samme gjorde regjeringspartnerne Høyre og Venstre samt KrF, Ap og Sp.

Siste fra forsiden

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Granskingsrapport klar: – Hendelsen hadde potensial til å bli en dødsulykke

+

26 uplanlagte besøk i året: – Forventede utfordringer i en oppstartfase

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger