Equinor henter 15 nye helikoptre til norsk sokkel

Foto: Bell
Publisert 1. mars 2024

Gjennom avtaler med helikopterprodusentene Bell og Leonardo, sikrer Equinor 15 nye helikoptre til passasjertrafikk på norsk sokkel.

Equinor har etter en lengre prosess, kvalifisert nye helikoptertyper til persontransport på norsk sokkel. Under disse kontraktene skal Equinor motta ti nye helikoptre av typen Bell 525 og fem av typen AW189, skriver Equinor i en pressemelding.

– Disse helikoptertypene kommer i tillegg til dagens Sikorsky S-92. Alle helikoptermodelleneoppfyller strenge krav til sikkerhet. Å gå fra en til tre helikoptermodeller på norsk sokkel vil gi større fleksibilitet og regularitet, sier Kjetil Hove, konserndirektør for norsk sokkel.

De første to helikoptrene blir levert fra Leonardo i første kvartal 2025. I 2026 skal Leonardo levere tre, og Bell fire helikoptre. De øvrige seks helikoptrene fra Bell skal leveres i perioden 2027-2030.

Kjetil Hove, konserndirektør for norsk sokkel, og Ørjan Kvelvane, direktør i Utvikling og produksjon Norge.

– Alle foreningene i Equinor inkludert vernetjenesten har vært godt involvert i prosessen og er positive til at selskapet har tatt dette initiativet. Disse helikoptrene har den kvaliteten og egenskapene som vi ønsker på sokkelen. Dette uttaler fagforeningene og vernetjenesten i fellesskap.

– Vi er avhengig av sikker og god helikoptertransport for å opprettholde et høyt aktivitetsnivå på norsk sokkel i lang tid fremover. De nye modellene har teknologiske forbedringer når det kommer til pilotstøttesystemer, passasjerkomfort og støyreduksjon, sier Ørjan Kvelvane, direktør i Utvikling og produksjon Norge.

Informasjon om kontraktene offentliggjøres i dag av markedshensyn. Avtalene var ferdig forhandlet før ulykken 28. februar, skriver Equinor i pressemeldingen. 

I januar inngikk Equinor avtale med Lufttransport RW AS oppdrag for å operere to nye søk- og redningshelikoptre for Troll- og Osebergområdet. Disse helikoptrene er av typen Leonardo AW 139. Disse er klare for drift tidlig 2026.

Siste fra forsiden

+

Johan Sverdrup fase 3 har passert DG1

+

Noble Invincible plugger åtte brønner på Hod A

+

Utsetter produksjonsstart til 2025

+

Wellesley fant mer olje og gass i Troll/Fram-området

Arbeider fikk beina i klem på boredekk – hendelsen granskes

+

Har alternativ teknologi: – Positivt hvis man lukker døren for strøm fra land

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger