Equinor med nytt oljefunn i Barentshavet
Pressemelding
20. august 2019
Foto: Equinor
Equinor med nytt oljefunn i Barentshavet
Pressemelding
20. august 2019

Equinor, operatør for utvinningstillatelse 855, har gjort et oljefunn i undersøkelsesbrønn 7324/6-1, Sputnik.

Det melder Oljedirektoratet.

Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom 3 og 10 millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje. Det tilsvarer mellom 19 og 63 millioner fat.

Brønnen er boret om lag 30 kilometer nordøst av Wisting-funnet, som Equinor skal bygge ut på vegne av OMV Norge.

Les også: Equinor skal bygge ut Wisting for OMV

Væskeprøver inneholder lettolje og vann, ifølge Equinor.

– Vi er oppmuntret av dette resultatet, som bekrefter at det finnes olje nord for Wisting-funnet, der Equinor har sikret seg en sterk posisjon, sier Nick Ashton, Equinors letedirektør på norsk og britisk sokkel.

– Geologien i Barentshavet er kompleks, og det gjenstår fremdeles arbeid for å fastslå om funnet er drivverdig. Men dette funnet viser at det kaster av seg å være tålmodig og bruke læring fra tidligere brønnresultater, sier Ashton.

I 2017 førte Equinors Gemini Nord-brønn til et lite, ikke drivverdig oljefunn i reservoar-kanalsystemet innenfor PL855-lisensen. I 2018 var et større kanalkompleks målet for Intrepid Eagle-brønnen i nabo-lisensen PL615. Brønnen påviste en gasskolonne på 200 meter, men ingen olje. Sputnik-brønnen, som er andre brønn i PL855, har påvist olje i et stort kanalsystem.

– Det vil bli utført detaljert væskeanalyse sammen med geologisk og geofysisk kartlegging for å avklare Sputnik-funnets kommersielle potensial. Dersom det bekreftes at strukturen inneholder volumer som kan utvinnes på lønnsom måte, vil partnerne vurdere ulike utbyggingsløsninger, sier Ashton.

Brønnen ble boret av West Hercules.

Full oversikt over kommende letebrønner, feltutbygginger og riggkontrakter får du i Petro Database. Prøv gratis i 30 dager.

 

Illustrasjon: Oljedirektoratet