Equinor og Vår Energi blir med på testing og utvikling av ny subseapumpe

Foto: FASTsubsea
Publisert 25. august 2022

Equinor og Vår Energi slutter seg til den malaysiske operatøren Petronas i å støtte det norske selskapet FASTsubsea, som leder et «Joint Industry Program» for å kvalifisere og teste en ny kostnadsbesparende undervanns flerfasepumpe.

Det skriver FASTsubsea i en pressemelding. 

Equinor og Vår Energi skal ifølge avtalen støtte utviklings- og testprogrammet med finansiering og sluttbrukerkompetanse. Til gjengjeld får de påvirke og få tidlig tilgang til den unike teknologien.

«FASTsubsea er et joint venture mellom FSubsea og Aker Solutions. Selskapet kombinerer de smarte og kraftige HydroMag- og MultiBooster-teknologiene fra henholdsvis FSubsea og Aker Solutions for å skape en svært robust og enkel flerfasepumpe. Teknologien er tetningsfri og selvregulerende som gjør at man slipper bruk av kjemikalier, samt at man slipper hundrevis av tonn med topside støttesystemer, herunder store elektriske frekvensomformere», ifølge pressemeldingen. 

 Deltakelsen fra Equinor og Vår Energi kommer i tillegg til 11 millioner kroner i støtte fra Norges Forskningsråd. Prosjektet er allerede godt i gang, og endelig systemtesting er planlagt å starte i 2023.

Ifølge Alexander Fuglesang, CEO i FSubsea og i FASTsubsea, tillater teknologien operatører raskere og mer effektivt å utvinne ytterligere hydrokarboner fra eksisterende offshorebrønner og installert infrastruktur.

Gjennombrudd for FSubsea: – Testingen har gått over forventning

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger