Equinor om Kveikje-funnet: – Vil vurdere å knytte det til Troll B eller C
Pressemelding
11. april 2022
Deepsea Stavanger FOTO: John Økland
Equinor om Kveikje-funnet: – Vil vurdere å knytte det til Troll B eller C
Pressemelding
11. april 2022

Equinor, operatør for utvinningstillatelse 293 B, bekrefter mandag funn av olje og gass i Kveikje-brønnen nær Troll- og Fram-området. Slik partner Longboat Energy meldte i forrige uke. 

Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom 4 og 8 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter eller 25 millioner til 50 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

Eierskapet i lisensen består av Equinor (51 prosent), DNO (29 prosent), Idemitsu (10 prosent) og Longboat Energy (10 prosent).

Kveikje er det sjette funnet som er gjort i dette området siden høsten 2019. I de fem tidligere funnene er det påvist inntil drøye 300 millioner fat oljeekvivalenter.

– Det er svært gledelig med nok et funn som vi anser som kommersielt i dette området. I likhet med de andre funnene i området, vil vi vurdere å knytte dette til Troll B- eller C-plattformen. Ved å bruke eksisterende infrastruktur, kan vi utvinne disse volumene til en lav kost og med lave utslipp, sier Lill H. Brusdal, direktør for Troll-feltet i Equinor.

Det var flere letemål for undersøkelsesbrønnen. Etter funnet i Kveikje, boret man videre til neste brønnmål i øvre del i Kritt-lagrekken. Det ble funnet mindre forekomster av petroleum som vurderes som ikke lønnsomt å utvinne. Brønnen er nå permanent plugget og forlatt.

Equinor planlegger ytterligere én ny letebrønn i dette området i år.

Brønnen ble boret av Deepsea Stavanger.

Nytt oljefunn i Fram-området – serieutbygging mot Troll