Publisert 19. desember 2019

Equinor har kjøpt 6,500,000 aksjer i Scatec Solar, tilsvarende 5.2 prosent, for en samlet kjøpesum på 754 millioner kroner.

Etter transaksjonen eier Equinor 18,965,400 aksjer i Scatec Solar, noe som tilsvarer 15.2 prosent av aksjene og stemmerettighetene.

– Gjennom dette kjøpet av ytterligere aksjer i Scatec Solar, styrker vi Equnors posisjon i den raskt voksende solenergisektoren. Siden vi kjøpte en andel på 10 prosent for et år siden, har vi fortsatt å samarbeide effektivt med ledelsen i Scatec Solar. Nå realiserer vi en mulighet til å øke eksponeringen i et selskap med sterke leveranser, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for nye energiløsninger i Equinor.

Den globale solenergibransjen har vokst med om lag 50 prosent per år de siste 10 årene, og forventes å bli en viktig kilde til fornybar energi med fortsatt høy vekst, spesielt i fremvoksende markeder. På grunn av teknologisk effektivitet, innovasjon, stordriftsfordeler og mer profesjonelle verdikjeder, er solenergi i ferd med å bli en energikilde med lave kostnader, ifølge Equinor.

I 2017 gikk Equinor, i samarbeid med Scatec Solar, inn i sitt første utviklingsprosjekt innen solenergi gjennom Apodi-prosjektet i Brasil. Dette ble etterfulgt av et annet felles prosjekt i juni 2018, Guanizul 2A i Argentina.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger