Equinor gir kontrakter til forsyningsskip for 800 mill.
Pressemelding
10. desember 2020
Equinor gir kontrakter til forsyningsskip for 800 mill.
Pressemelding
10. desember 2020

Havila Shipping ASA blir tildelt treårskontrakter for forsyningsskipene (PSV) Havila Charisma og Havila Foresight. Begge kontraktene har fire ettårsopsjoner og en totalramme på i underkant av 800 millioner kroner.

Totalrammen inkluderer opsjoner og kostnader knyttet til modifisering av Havila Charisma.

Fartøyene inngår i en flåte av forsyningsskip som støtter Equinors operasjoner på hele norsk sokkel. Havila Charisma vil i tillegg modifiseres for å gjøre fartøyet i stand til å levere seismikktjenester i form av permanent reservoarovervåkning. Dette innebærer også en utvidelse av lugarkapasiteten. Skipets forsyningskapasiteter ellers vil holdes intakte. Havila Charisma vil seile ut fra forsyningsbasen i Florø når det ikke er på seismikkoppdrag.

Havila Foresight har sin hjemmebase ved Equinors forsyningsbase på Mongstad. Med den nye kontrakten vil Havila Foresight totalt ha forsynt Equinor sine installasjoner fra Mongstad i 15 år.

Begge fartøyene har tidligere fått installert batteri og tilkobling for landstrøm, som i tillegg til økt sikkerhet gir reduserte CO2-utslipp. Samtlige fartøy som går på lengre kontrakter for Equinor (ca 20 fartøy) har, eller vil få installert batteri og landstrøm innen 2021. De to Havila-fartøyene er blant de mest drivstoffeffektive i Equinor sin flåte av forsyningsskip. Det har i tillegg blitt gjort modifikasjoner som ivaretar sikrere operasjoner om bord, blant annet ved at lastedekket på Havila Foresight har fått forbedret avskjerming for vær og vind.