Equinor tildelt tidenes største kontrakt for havvind i USA

Kart: Equinor
Publisert 13. januar 2021

Equinor er valgt til å forsyne delstaten New York med havvindkraft i en av de største tildelingene for fornybar energi i USA noensinne.

Tildelingen innebærer at Equinor sammen med BP skal levere 1260 megawatt (MW) fornybar havvindkraft fra Empire Wind 2, og ytterligere 1230 MW kraft fra Beacon Wind 1. Dette kommer i tillegg til den inngåtte avtalen om å forsyne New York med 816 MW fornybar kraft fra Empire Wind 1.

Den samlet leveransen til delstaten blir dermed på 3,3 gigawatt (GW).

Som en del av tildelingen fra NYSERDA skal selskapene samarbeide med delstaten om å bygge om to havneanlegg i delstaten – South Brooklyn Marine Terminal (SBMT) og havnen i Albany — til storskala industrianlegg for havvindleveranser.

– Østkysten av USA er et av verdens mest attraktive vekstmarkeder for havvind. Suksessen vi har hatt med budene på Empire Wind 2 og Beacon Wind 1 innebærer et gjennombrudd for vår havvindvirksomhet i USA, og bekrefter Equinors ambisjon om å være et ledende selskap i det grønne skiftet. Prosjektene gir økt verdiskaping gjennom stordriftsfordeler og støtter vår strategiske ambisjon om å bli et globalt ledende havvindselskap, sier Anders Opedal, konsernsjef i Equinor.

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger