Equinor vil bruke mer norsk mat på sokkelen
Pressemelding
8. februar 2022
Illustrasjonsfoto: Andrea Rocha
Equinor vil bruke mer norsk mat på sokkelen
Pressemelding
8. februar 2022

Equinor justerer menyen offshore etter lange kamper om norsk mat på sokkelen. 

SAFEs hovedtillitsvalgte Trond Cato Fylling og Roger Fimland Maurstad sin innsats har satt i gang store ringvirkninger fra nord til sør, skriver forbundet i en pressemelding.

Å importere mat fra hele verden når det er nok av mat i Norge, virket veldig rart for de to engasjerte kokkene, som følte på et ansvar overfor sokkelarbeiderne til å servere gode og trygge måltider. 

Tre år senere kan de to drivkreftene bak den mangeårige kampen for bruk av mer kortreist mat på norsk sokkel feire en seier.

– Det er en stor seier, ikke bare for SAFE-klubben, men for Equinor forpleining og for brukerne våre ut i havet, sier Fylling. – Vi blir jo litt stolte når Equinor forpleining viser vei og har et langsiktig mål og strategi på hvor vi vil i fremtiden, i henhold til kosthold og ernæring.

Equinor jobber hardt for å redusere CO2 avtrykket, og et område de velger å satse på er innkjøp og bruk av flere råvarer fra Norge, samt erstatte noe rødt kjøtt med plantebasert og hvitt kjøtt som fisk, kylling, svin og vilt.

– Det folk vi se ut i havet nå er en meny som reflekterer Equinor sin bærekraftstrategi, sier Kjersti H. Torgersen, direktør for Equinor forpleining. – Vi skal ha matretter som får en annen CO2 avtrykk og flere ingredienser som kommer fra hele Norges land.

Den nye strategien til Equinor ble presentert på SAFE i Equinor sitt styremøte i forrige uke.