Equinor justerer menyen offshore etter lange kamper om norsk mat på sokkelen.
SAFEs hovedtillitsvalgte Trond Cato Fylling og Roger Fimland Maurstad sin innsats har satt i gang store ringvirkninger fra nord til sør, skriver forbundet i en pressemelding.
Å importere mat fra hele verden når det er nok av mat i Norge, virket veldig rart for de to engasjerte kokkene, som følte på et ansvar overfor sokkelarbeiderne til å servere gode og trygge måltider.
Tre år senere kan de to drivkreftene bak den mangeårige kampen for bruk av mer kortreist mat på norsk sokkel feire en seier.
– Det er en stor seier, ikke bare for SAFE-klubben, men for Equinor forpleining og for brukerne våre ut i havet, sier Fylling. – Vi blir jo litt stolte når Equinor forpleining viser vei og har et langsiktig mål og strategi på hvor vi vil i fremtiden, i henhold til kosthold og ernæring.
Equinor jobber hardt for å redusere CO2 avtrykket, og et område de velger å satse på er innkjøp og bruk av flere råvarer fra Norge, samt erstatte noe rødt kjøtt med plantebasert og hvitt kjøtt som fisk, kylling, svin og vilt.
– Det folk vi se ut i havet nå er en meny som reflekterer Equinor sin bærekraftstrategi, sier Kjersti H. Torgersen, direktør for Equinor forpleining. – Vi skal ha matretter som får en annen CO2 avtrykk og flere ingredienser som kommer fra hele Norges land.
Den nye strategien til Equinor ble presentert på SAFE i Equinor sitt styremøte i forrige uke.