Er positiv til politisk plattform

Publisert 8. oktober 2013

Norsk olje- og gass (NOG)roser de blå-blås politiske plattform, men er fortsatt misfornøyd med Lofoten-avtalen.,- Vi er glad for at den nye regjeringen slår fast at petroleumsnæringen i overskuelig fremtid vil være viktig for verdiskapning og teknologiutvikling i Norge, sier Gro Brækken i Norsk olje og gass i en pressemelding under tittelen ”Positiv politisk platform.”

Videre i meldingen sies det:

Skal Norge lykkes med å være en langsiktig leverandør av olje og gass til de internasjonale markedene, samt en viktig verdiskaper for hele landet, er det viktig at norske politiske myndigheter legger til rette for dette gjennom en offensiv og god olje- og gasspolitikk.

– Den påtroppende regjeringen leverer et politisk grunnlag som legger til rette for at norsk sokkel opprettholder konkurransekraften i fremtiden. For oss er det spesielt viktig at den påtroppende regjeringen vil legge opp til å holde et forutsigbart og høyt tempo når det gjelder å tildele nye letelisenser og at de vil satse på utdanning generelt og petroleumsforskningen spesielt, sier Brækken.

Videre kaller NOG delen om skatte- og avgiftsregler for ”forutsigbare,” og mener regjeringen slår fast at ”den vil sikre næringen forutsigbare og langsiktige skatte- og avgiftsregler. De vil også vurdere endringer i petroleumsskattesystemet som kan bedre ressursforvaltningen og øke utvinningsgraden i felt i drift og i marginale felt.”

– Etter skatteendringene som skjedde i vår er det viktig for oss at regjeringen slår fast at de vil ha stabile rammevilkår for næringen. Det er også positivt at de vil vurdere endringer i forhold til å øke utvinningsgraden. Det viser at den nye regjeringen tar på alvor de negative konsekvensene forslaget vil ha for ressursutnyttelsen, slik næringen har påpekt etter at skatteendringene ble foreslått i mai, sier Brækken.

Mellomfornøyd med ”Nordområdene”

NOG sier i meldingen at ”Regjeringen slår fast at den vil føre en offensiv nordområdepolitikk, og at den vil legge til rette for at regionen kan utnytte sine naturgitte fortrinn.”

– Vi er glad for at den nye regjeringen vil sikre gode rammevilkår på fastlandet i nord i forbindelse med utvinningen av olje og gass i disse områdene. Det er viktig for utviklingen i Nord-Norge, sier Brækken.

Hun mener likevel ”det er et demokratisk problem at et klart stortingsflertall, som er for en konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja, igjen ble overkjørt av et mindretall gjennom Samarbeidsavtalen mellom Høyre, Frp, Krf og Venstre. Den nye politiske plattformen til regjeringen viser igjen klare politiske signaler om at petroleumsnæringen er en næring for fremtiden.”

– Det var skuffende at regjeringspartiene valgte å si nei til Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er derfor positivt at den nye regjeringen nå både anerkjenner petroleumsnæringens plass i Norge, økonomisk og kunnskapsmessig og at det er en næring for fremtiden. Vi ser derfor frem til å samarbeide med den nye regjeringen, sier Brækken.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger