Publisert 4. februar 2000

Erik Karlstrøm i North Energy er svært positiv til samtaler angående fusjon med Front Exploration. – Nøkkelen er høyere leteaktivitet.

– Vi er glade for beslutningen som ble gjort av Front Exploration på deres generalforsamling i går, sier administrerende direktør i North Energy, Erik Karlstrøm til Oilinfo.no.

Beslutningen fra Front Exploration var å gå i samtaler med North Energty angående en mulig fusjon. Det reagerer Karlstrøm positivt på.

– Det er ikke noen hemmelighet at det har vært en viss kontakt angående dette. Vi har også hatt kontakt med andre selskaper. Det er en del av vår måte å tenke på. Og tanken om ett større nordnorsk selskap er veldig bra, både sett fra selskapssiden og fra eiersiden, sier han.

For at en eventuell fusjon skal være aktuell fra North Energy sin side, må kombinasjonen kompetanse og kapital være på plass.I Front Explorations pressemelding stod det blant annet at «Front Exploration AS vil bli tilført nødvendig egenkapital og likviditet til å møte sine forpliktelser gjennom konvertering av gjeld til egenkapital og gjennom aksjonærlån.»

For North Energy sin del, dreier det seg også om at det overordnede målet for et eventuelt stort nordnorsk selskap må være høyere leteaktivitet.

– Vi må se konturer av et større selskap, som kommer til å bedrive en høyere leteaktivitet på norsk sokkel enn selskapene gjør hver for seg. Det er nøkkelen for å lykkes. Jeg tror at vi sammen kommer til å få mer kompetanse, sier Karlstrøm, som nå ser frem til å gå inn i samtaler med Front.

– Nå skal vi starte med samtaler i dag om når vi kan sette oss ned rundt et bord og diskutere dette. Da kan vi begynne å bli konkrete, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger