Erna drømmesjef i Agder og Rogaland

Publisert 5. juni 2014

27 prosent mener Erna Solberg er deres lederideal, mot Helge Lunds 4 prosent.,Hun danker ikke ut Jens Stoltenberg, men stiller meget sterkt i regionen sammenlignet med resten av landet. Dette kommer fram i den nyeste arbeidslivsundersøkelsen til Proffice, gjennomført av Respons Analyse AS på vegne av bemannings- og rekrutteringsselskapet i april og mai 2014.

Hvem av følgende toppledere representerer i størst grad din drømmesjef? Det er spørsmålet 1000 nordmenn besvarte i mai 2014. Det ble understreket at det var lederstil som skulle vurderes, og ikke person. Mens Jens Stoltenberg troner på toppen med 30 prosent av stemmene, skiller Erna Solberg seg ut i Agder og Rogaland, med 27 prosent. På landsbasis er nemlig tallet nede i 19 prosent.

– Erna gikk nylig inn i sitt 11. år som Høyre-leder, som er rekord for en Høyre-leder. Man kan mene mye om Erna, men for å overleve så lenge som leder i et av landets største partier kreves utholdenhet, stødighet og også en god porsjon mot. Men også tillit og respekt fra sine egne. Kanskje det er disse egenskapene folk i Agder og Rogaland setter pris på, sier Haugerud. Stein Andrè Haugerud, direktør i Proffice.

Thon foran Erna i resten av landet
Ser vi på de nasjonale funnene, er det Olav Thon, og ikke Erna Solberg, som tar andreplassen.

– At Stoltenberg havner på en førsteplass er kanskje ikke så overraskende; da er det mer interessant at 1 av 5 nordmenn mener at Olav Thons lederstil er forbilledlig, gitt at han fremstår som langt mer egenrådig. Det kan være at hans nøkterne og ansvarlige måte å være på, og ikke minst hans evne til å skape fantastiske resultater gjennom flere mannsaldre, virker appellerende på folk, sier Haugerud.

Menn liker Kjos
På landsbasis er det er store forskjeller på hvilke lederideal menn og kvinner har. Både Jens og Erna står betydelig sterkere hos kvinnene, med henholdsvis 42 og 24 prosent. Til sammenligning er det kun 13 prosent kvinner som mener Bjørn Kjos er drømmesjefen, mens 23 prosent menn svarer det samme.

DNB-sjefen på bunnen
Ser man igjen på resultatene i Agder og Rogaland, finner vi Rune Bjerke i DNB på jumboplass. Kun 1 prosent mener at han er drømmesjefen, mens Helge Lund får 4 prosent av stemmene.

Slik ser drømmesjeflisten ut i Agder og Rogaland:
30 % – Jens Stoltenberg (partileder)
27 % – Erna Solberg (statsminsister)
23 % – Olav Thon (Eiendomsmagnat)
20 % – Petter Stordalen (Choice)
15 % – Bjørn Kjos (Norwegian)
8 % – Ole Robert Reitan (Rema 1000)
8 % – Kristin Skogen Lund (NHO)
5 % – Anita Krohn Traaseth (HP)
4 % – Helge Lund (Statoil)
1 % – Rune Bjerke (DNB)
12 % – Annen

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger