Publisert 4. januar 2006

EFTAs overvåkingsorgan ESA kan stoppe regelen om at minst 40 prosent av medlemmene i norske bedriftsstyrer må være kvinner.

NTB

Formelt har ESA startet en foreløpig undersøkelse for å sjekke om den norske lovgivningen er i samsvar med et EU-direktiv som Norge er pålagt å følge gjennom EØS-avtalen, skriver Nationen.

Bedt om informasjon
– Vi har ikke besluttet om loven er i orden eller ikke, men vi har bedt om mer informasjon for å undersøke om loven er i samsvar med EØS-lovgivningen, sier Hallgrímur Ásgeirsson, direktør for Internal Market Affairs Directorate i ESA.

Konkret vil ESA undersøke om den norske loven som ble vedtatt av Stortinget i 2003 stemmer overens med EUs likebehandlingsdirektiv, som forbyr all diskriminering og positiv forskjellsbehandling.

Trygg på loven
I svarbrevet til ESA gjør Barne- og familiedepartementet det klart at regjeringen er trygg på at loven er i overensstemmelse med EUs likebehandlingsdirektiv.

I pressemeldingen som fulgte fra 25. november heter det at likebehandlingsdirektivet er vurdert i forarbeidene med loven. Da ble konklusjonen at en regel som sikrer jevn kjønnsbalanse i styrerommene, er i tråd med direktivet.

– Vi tar til etterretning at ESA ønsker å se nærmere på lovgivningen. Det er denne type saker ESA arbeider med, og den norske loven er enestående i sitt slag, heter det fra departementet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger