Publisert 4. februar 2000

Etter flere år med store olje- og gassaktiviteter i den norske sonen av Barentshavet ser 2009 ut til å bli et år med reduserte aktiviteter og mindre investeringer i området.

I 2008 ble åtte brønner boret i den norske delen av Barentshavet, og hydrokarboner ble funnet i fire av dem, skriver Nordlys.

GOLIAT UTBYGGINGEN:20 brønner er planlagt for
Goliat-feltet i Barentshavet. (foto:ENI)

I år vil vi derimot se en sterk nedgang i aktiviteter. Kun to brønner skal bores, og det skal skje mot høsten, skriver avisa.

En forklaring på fallet i leteaktiviteter er at riggen «Polar Pioneer», en av de mest passende riggene for operasjoner i Arktis, skal undergå overhaling og blir dermed utilgjengelig for industrien.

– 2009 kan bli et veldig vanskelig år, sier styreleder i Petro Arctic, Arvid Jensen, til Nordlys. Særlig olje- og gassindustrien kan lide fra det lave aktivitetsnivået, ifølge Jensen.

– Det vil ta lenger tid å lokalisere nye oljereserver, og å finne tilleggsreserver for Snøhvit Tog 2, sier Jensen, og legger til at en slik utvikling legger bremser på kontinuiteten i den regionale industrien.

Andre representanter fra oljeindustrien er ikke like pessimistiske. Herold Paulsen fra selskapet Polarbase tror at oppturer og nedturer i industrien er helt naturlig, og at aktivitetsnivået vil ta seg opp mot 2010. ENI forventer å bore opp mot 20 brønner i Goliat-feltet, og StatoilHydro har også 12 planlagte brønner i regionen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger