Publisert 4. februar 2000

(OE2009) øglænd System benytter årets Offshore Europe i Aberdeen til å lansere sitt splitter nye MultiGrid-system for offshoreindustrien. Endelig kan man finne alle løse ender på samme sted.

PIPING INKLUDERT: øglænd Systems nye
Multigrid-system kan takle flere kabel- og rørtyper
på én gang, noe som sparer tid, penger og
helse (Foto: øGLæND SYSTEM)

KORTERE OG LETTERE: – Systemet har en lavere
totalvekt enn eksisterende systemer, og krever
langt kortere installasjonstid, sier markedssjef i
øglænd System, Søren Arentsen, til Oilinfo
(Foto: MAGNUS BIRKENES)

øglænd System har produsert kabelgater og opphengsløsninger for onshore- og offshoreindustrien i over 30 år, men aldri før har det eksistert et enkelt multidisiplinsystem for oppheng av elektriske kabler, instrumentering, telekom, HVAC og piping. Disse har tradisjonelt blitt festet og ført via egne, uavhengige baner, noe som har gjort totale renovering og endringer tidkrevende og kostbart.

Dette har selskapet nå funnet en løsning på; en løsning de har døpt MultiGrid.

Sparing i alle ender
I motsetning til tradisjonelle løsninger, som som regel har blitt sveiset på plass, kan det nye systemet, i rustfritt stål, skrus fast. En så enkel forbedring gjør at man slipper å stenge ned noe ved oppgraderinger, utskiftninger eller fjerning av rør og kabler. En annen stor nyhet ved systemet er selve piping-delen; slike røroppheng trenger mer plass, mer bærestyrke og større dimensjoner. Slikt får plass i det nye systemet, og dermed også alle andre former for kabler og ledninger. Markedssjef for øglænd System Norge, Søren Arentsen, sier reduksjonen i totale systemkostnader kan bli betraktelig:

– Systemet har en lavere totalvekt enn eksisterende systemer, og krever langt kortere installasjonstid. Det fører ikke bare til besparelser i timebruk, men også med tanke på HMS; færre arbeidstimer betyr mindre risiko for arbeiderne, sier Søren Arentsen, til Oilinfo fra selskapets stand i Aberdeen.

Han legger til at hele systemet kommer til å inngå i en snart lanseringsklar softwarekatalog, noe som vil gjøre hver enkelt del plasserbar for ingeniører i planleggingsfasen.

Retrofit OK
Arentsen sier produktet, som har blitt gradvis introdusert til markedet i løpet av den siste halvårsperioden, har blitt tatt godt imot i markedet. Ikke minst grunnet de harde økonomiske tidene.

– Vi er ute etter å redusere den totale systemkostnaden med dette, og industrien er meget interessert i kostnadsreduksjoner nå, under finanskrisen. Det er lett å montere, og lett å installere på installasjoner allerede i drift. Det passer fint sammen med eldre øglænd-systemer, men også med utvalgte andre systemer, forklarer Arentsen.

MultiGrid er i disse dager i ferd med å bli installert på en av norsk sokkels største og lengstlevende installasjoner, forklarer Arentsen videre:

– Jeg kan ikke gå ut med navnet og kontraktstørrelsen enda, dessverre, sier Arentsen.

Han kan derimot røpe at det er flere store prosjekter på gang.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger