Etablerer bedriftsnettverk i Kristiansund

Publisert 9. juli 2014

KOM Rigg vil posisjonere regionen som lokasjon for store offshoreprosjekter og riggopphold.

Innovasjon Norge har innvilget bedriftsnettverket KOM Rigg støtte på 1,88 millioner over en treårsperiode. Samarbeidsprosjektet skal posisjonere regionen som lokasjon for store offshoreprosjekter og riggopphold, og derved bidra til innovasjon og verdiskaping.

– Vi ser på KOM Rigg som et fremtidsrettet bedriftsnettverk, der fokus på nye, smarte og kostnadseffektive løsninger vil være avgjørende for å komme i posisjon til å levere til en bransje med fokus på kostnader. Det vil kreve samarbeid og innovasjon i form av ulike utviklingsaktiviteter for å styrke nettverkets totalprodukt og gjøre bedriftene i stand til å ta større oppdrag enn de ville klart hver for seg, sier direktør for Innovasjon Norge Møre og Romsdal Bodil Hollingsæter i en pressemelding.

Hovedprosjekt i gang
Støtten på 1,88 millioner kroner over en treårsperiode er nå innvilget og hovedprosjektet har startet opp. Nettverket jobber nå med å få flere deltakerbedrifter med på laget. Deltakerbedriftene har komplementær og til dels overlappende virksomhet.

– Gjennomføring av så store prosjekter vil kreve et mangfold av tjenester og kan kreve at store bemanningsressurser skal fremskaffes raskt og for en kortere periode. Da er det nødvendig med samarbeid, både for å dekke de viktigste tjenesteområdene og for å sikre tilstrekkelig kapasitet til å gjennomføre, sier styreleder i KOM Rigg Stig Daniel Løfsnæs. Han mener at samspillet med Innovasjon Norge har vært helt avgjørende i prosessen med å etablere leverandørnettverket.

Tilstedeværelse gir resultater
– Innovasjon Norge er mer aktivt tilstede i regionen vår og vi ser at det gir positive resultater for næringslivet, sier Ellen Engdahl, daglig leder i næringsforeningen Kom vekst, som sammen med Averøy Næringsforum fulgte opp forprosjektet KOM Rigg etter initiativ fra ordføreren i Kristiansund. Det var utslagsgivende i startfasen av prosjektet at Møre og Romsdal fylkeskommune bidro aktivt sammen med Vestbase, Umoe Sterkoder, Kristiansund Base, Sub Sea Base og Kom vekst, skriver selskapet i pressemeldingen.

– KOM Rigg er et godt eksempel på samarbeid som en spennende og nødvendig utvikling for å møte markedets behov i en tid med stadig fokus på kostnader og effektivisering. Vi har tro på at næringssamarbeid som KOM Rigg vil bidra til å gjøre bedriftene mer innovative og mer konkurransedyktige. Vi håper at dette kan motivere flere til å samarbeide, både innen olje/gass og andre næringer, sier Ellen Engdahl.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger