Publisert 4. februar 2000

Bergensregionens store og tunge teknologimiljø innen drift og vedlikehold samles i interesseorganisasjon.

– Interesseorganisasjonen Senter for maritime- og offshore drift og vedlikehold som ble etablert torsdag 22. september, er første steg på veien for å få på plass et permanent kompetansesenter innen drift og vedlikehold. Dette senteret håper vi er i drift 3. januar 2012. Interesseorganisasjonen som nå er på plass, skal fungere i en interimsfase til det permanente senteret er etablert, sier adm. direktør Asbjørn Algrøy i Business Region Bergen i en melding fra NCE Subsea.

Etablering av et slikt senter er ett av tiltakene i Strategisk næringsplan for Bergensregionen. Så er også Business Region Bergen en av initiativtakerne til senteret sammen med partnerskapet NCE Subsea, Maritimt Forum og HOG Energi. Forprosjektet er støttet av Innovasjon Norge og Hordaland fylkeskommune.

Når det permanente Senter for maritim og offshore drift og vedlikehold er oppe og går, er målet å få en felles arena for å utvikle samhandlingsprosjekter mellom næringsliv og FoU-institusjoner som igjen kan videreutvikle eksisterende teknologi og prosesser og lage bedre, smartere og mer økonomiske løsninger. I tråd med denne strategien skal det nye senteret ta initiativ til å få på plass et bedre tilbud på teknisk masterutdanning for å samarbeide om forsknings- og utviklingsoppdrag knyttet til drift og vedlikehold.

For the people, by the people
– Interesseorganisasjonen som nå er etablert, skal bruke høsten til å tilrettelegge for et permanent senter. De utredningene som partnergruppen har fått gjennomført, viser at det er behov for et slikt senter. Nå er det opp til næringsliv og forsknings- og utviklingsmiljøene å melde sin interesse for det permanente senteret vi ønsker å få på plass i januar, sier Knut Vindenes fra Reinertsen.

Og ser man det styret Interesseorganisasjonen senter for maritim og offshore drift og vedlikehold har satt sammen, synes det klart at nevnte interesse er tilstede:
Knut Vindenes, Reinertsen AS; leder? Arne B. Riple, Aker Solutions Subsea; ?Jan Konrad Olseth, Aibel AS?; Arvid Nøttvedt, Christian Michelsen Research AS; ?Halvor Austenå, Høgskolen i Bergen; ?Geir Arne Rolland, Odfjell Drilling; ?Stig T. Andersen, Bergen Group; ?Efraim Kanestrøm, Rolls-Royce Marine; ?Bård Espelid, DNV; ?Svenn Erik Edal, Deloitte AS; ?Arne Rokkan, CGGVeritas /CGGVeritas Eidesvik Shipmanagment?; og Tore W. Mohn, Aker Solutions AS.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger