Etablerer Hanøytangen Rig Services

Publisert 3. juni 2014

Bergen Group, Semco Maritime og Apply samarbeider. – Et partnerskap vi ønsker å bruke for spesifiserte prosjekt, sier CEO Asle Solheim i Bergen Group.,De tre oljeserviceselskapene Bergen Group ASA, Semco Maritime and Apply Rig & Modules har inngått en avtale om å etablere Hanøytangen Rig Services. Riggservice-markedet er økende og ved å etablere partnerskapet Hanøytangen Rigg Services, posisjonerer partnerne seg for å bli en ledende tilbyder av omfattende prosjekttjenester innen rigg service segmentet. Ifølge CEO i Bergen Group, Asle Solheim, har samarbeidet med de to andre selskapene foregått en stund allerede.

– Vi ønsker å formalisere samarbeidet litt mer, sier Solheim til Petro Media News.

– Dette er et partnerskap vi øsnker å bruke for spesifiserte prosjekt. Det kan være på grunn av størrelse, krav, spesialkompetanse eller kompleksitet, sier han.

Hanøytangens strategisk plasserte verftsfasiliteter på Askøy utenfor Bergen har tilgang til åpen sjø, ingen høydebegrensninger for innseiling og vanndybde for ekstremt dyptgående konstruksjoner og fartøy. De tre partnerne, Semco Maritime, Bergen Group Hanøytangen og Apply Rig & Modules, har alle ledende posisjoner innen sine respektive markedsnisjer innen olje- og riggserviceindustrien.

– Vi ønsker å ha flere partnere i utvalgte prosjekt. Da ønsker vi å samarbiede med andre i stedenfor å skaffe all kompetansen selv, sier Solheim.

– Begge selskapene har ressurser, kompetanse og erfaring som vi trenger på noen prosjekter. Nå samler vi ressursene med en fast modell for gjennomføring.

Hanøytangen Rig Services tilbyr en komplett in-house front-end engineering, prosjektplanlegging og ledelse, samt prosjektgjennomføring på Hanøytangen. Dette sikrer prosjektgjennomføring for klassefornyinger, oppgraderinger, modifikasjoner inkludert installasjon og uttesting. Målet er å utvikle Hanøytangen til å bli et ledende anlegg i Norge for prosjektering og gjennomføring av rigg- og marine prosjekter.

Partnerskapet vil bli ledet av et team bestående av representanter fra hvert selskap. Hanøytangen Rig Services omfatter flere dypvannskaier, tørrdokksmuligheter med kapasitet på 116 m x 125 m (x 17 meter innseilingsdybde) inkludert dypvannskaifasiliteter på +94 meter vanndyp, samt krankapasitet som dekker hele kaiområdet.

Siste fra forsiden

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger