Publisert 4. februar 2000

J. Lauritzen AS har i dag dannet et joint venture-foretak med HitecVision.

Joint venture-foretaket omfatter J. Lauritzens Accommodation and Support Vessel (ASV) «Dan Swift».

Skipet ble levert i desember 2009 og har siden da operert for Statoil og Shell, og er for øyeblikket under kontrakt med Petrobras.??

Med den kombinerte operasjonelle og tekniske kompetansen som deles mellom Lauritzen Offshore og HitecVision, vil joint venture-foretaket fokusere på bestilling av high-end halvt nedsenkbare ASVer i stand til også å betjene kunder i Nordsjøen.

Foretaket vil bli ledet av Jesper Kragh Andresen, som for tiden er president i Lauritzen Offshore. Nøkkelledere og teknisk personale fra Lauritzen Offshores nåværende kontorer i Singapore, København og Rio de Janeiro vil overføres til det nye joint venture-foretaket.??

– Det har vært en langsiktig strategi for J. Lauritzen å videreutvikle våre offshore aktiviteter, særlig i ASV-segmentet, med den rette partneren. Derfor er vi svært glade for å slå oss sammen med HitecVision, et selskap med bransjekunnskap og høy ytelseskrav. Vi kunne ikke ha funnet en bedre partner, sier Torben Janholt, President & CEO i J. Lauritzen.

– Vi er imponert over utviklingen av Lauritzen Offshore, og er glade for å ha blitt betrodd av J. Lauritzen til å bli medeier i selskapet, sier Ole Ertvaag, administrerende direktør i HitecVision.?

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger