Etablerer Omega Subsea

Publisert 4. juli 2014

Omega kjøper seg inn som største aksjonær i selskapet Accpron Subsea Management, og etablerer Omega Subsea.,- Med Accpron Subsea Management (ASM) sin spisskompetanse får Omega et godt fotfeste innen et subsea-marked i vekst. Vi er glade for å ha ASMs ansatte med som aksjonærer, og sammen vil Omega Subsea og Omega stille sterkere for å kvalifisere seg for større rammeavtaler, sier daglig leder i Omega AS, Petter Aalvik.

ASM går inn i Omega-konsernet som Omega Subsea AS, etter en kombinasjon av aksjeoppkjøp og en rettet emisjon. Avtalen ble inngått denne uken, og Omega AS vil ha eierandel i ASM på 52 prosent.

Øker rekrutteringen
ASM ble etablert i 2012 og tilbyr konsulenttjenester, ingeniørtjenester og prosjekt- og oppdragsledelse innen subsea. Tjenestene omfatter alle prosjektfaser fra anbud til prosjektgjennomføringen av både marine- og subsea-operasjoner, i tillegg til leveranse av operativt senior offshore personell.

Selskapet har i dag 30 ansatte og avdelinger i Bergen og Stavanger, i tillegg til samarbeidsavtaler med leverandører i Norge og Storbritannia. Siden oppstarten har ASM etablert en rekke rammeavtaler med både oljeselskap og subsea-entreprenører i Norge. Selskapet hadde i 2013 en omsetning på 47 millioner kroner.

– Både ledelsen og de ansatte i ASM er svært stolte over den tilliten Omega har vist oss, og vi ser alle frem til å bli en integrert del av Omega-konsernet. Sammen ønsker vi å videreutvikle Omega Subsea innenfor vår etablerte strategi, og har som ambisjon å øke rekrutteringen for å tilby enda mer utvidede tjenester mot både eksisterende og nye kunder, sier Trond Berge, daglig leder i Omega Subsea.

Med mer enn 1000 medarbeidere har Omega-konsernet etablerte støttefunksjoner innen regnskap, administrasjon, teknologi og servicesenter som yter tjenester til hele organisasjonen.

– ASM har vokst kraftig siden oppstarten i 2012 og vi er imponert over det som ledelsen har fått til. Tettere samarbeid vil bringe stordriftsfordeler også inn i Omega Subsea, samt at Omega Subsea vil kunne dra nytte av Omegas tilstedeværelse med flere kontorer både i Norge og internasjonalt, sier Aalvik.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger