Publisert 4. februar 2000

I fjor etterlyste organisasjonen NOFO et kvantesprang for ny oljevernteknologi. Nå er det delt ut kontrakter for nærmere 30 millioner kroner. 2011 vil vise hva som er liv laga.

– I 2011 vil vi vite mer om hva som er liv laga og hva som eventuelt ikke er det, sier administrerende direktør i NOFO, Sjur Knudsen, til Petro.no.

I løpet av det siste året har Knudsen signert 15 nye avtaler med leverandører i inn- og utland. Målet er en liten revolusjon innen oljevernberedskap. Knudsen tør ikke å si hvor mange av teknologiene han nå har satset penger på som kan føre til det ønskede kvantespranget, men legger ikke skjul på at det nok ikke er alle som kan nå helt fram.

Storutlysningen i januar 2009 resulterte i 170 konseptforslag. I løpet av året har de 170 blitt sakset ned til 15 prosjekter, fordelt på tolv selskaper. Ett av disse er åkrehamn Trålbøteri, som jobber med et nytt oppsamlingssystem som blant annet skal kunne taues betydelig raskere enn dagens lenser.

– Vi har blant annet gått tilbake til produsenter av fiskeutstyr, som sitter med en enestående kompetanse etter å ha jobbet med naturkreftene i mange, mange år, forteller Knudsen.

Han venter at flere prosjektet blir startet opp i løpet av vinteren og våren. Inkludert selskapenes egeninnsats og tilskudd fra Innovasjon Norge kommer den totale økonomiske innsatsen for å få nytt oljevernutstyr på sjøen opp i mellom 80 og 100 millioner kroner.

– Det tilsvarer regjeringens totale satsing på miljøvernteknologi, og kommer fra det private næringslivet, sier Knudsen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger