Publisert 13. februar 2008

EUs ambassadør i Norge reagerer sterkt på statsråd Åslaug Hagas (Sp) kritikk av EUs klimapolitikk.

NTB

Olje- og energiminister Hagas uttalelser til Nationen om at Norge ligger langt foran EU i klimapolitikken og at EU ikke er en plogspiss i klimakampen, slik hennes regjeringskolleger Erik Solheim (SV) og statsminister Jens Stoltenberg (A) har uttalt, vekker oppsikt i EU.

EU-ambassadør i Norge Percy Westerlund reagerer sterkt:
– Utspillet er oppsiktsvekkende. Det finnes en tone i dette som ikke stemmer med relasjonen mellom EU og Norge. Det er trist at hun kommer med et slikt utspill når EU og Norge er de nærmeste allierte i klimasaken, sier han til Nationen.

Haga har blant annet uttalt at Norge ligger langt foran EU på områder som fornybar energi, biodrivstoff, oppfyllelse av Kyoto-avtalen, regnskogsfond og statlige midler til CO2-håndtering.
– Norge er ambisiøse, men det er meningsløst å skape slike motsetninger. Norge og EU er blant dem som jobber mest med klimautfordringen sier Westerlund.

På spørsmål om utspillet kan skade Norges relasjon til EU, sier han at det i hvert fall ikke er et bidrag til på styrke relasjonen.
– Dette var unødvendig. Haga prøver å skape en konflikt på et område der vi jobber tett. Det er helt ubegripelig. Jeg tror ikke dette er til gagn for samarbeidet, sier Westerlund.

Han beskriver det som «helt meningsløst» å fremstille det som en konkurranse mellom EU og Norge i klimapolitikken og legger til at det er vanskelig å forstå Hagas utspill som noe annet enn indremedisin for Senterpartiet og nei-siden.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger