Publisert 4. juli 2006

I juli løftes de første lette strukturene fra plattformene i Ekofisk-området som ble stengt ned i 1998.

Det er Edda som er først ut, og det er gangbrua, flammetårnet og brustøtten som skal fjernes i sommer. Strukturene skal løftes og plasseres på lektere av kranfartøyet Thialf, for deretter å bli brakt til mottaksanlegget i Vats i Rogaland skriver ConocoPhillips.

Det er Heerema Marine Contractors Nederland BV somt skal utføre fjerningen fra seks av de nedstengte installasjonene i Ekofisk-området.

Selskapet vil benytte de to løftefartøyene Thialf og Hermod for å fjerne de lette strukturene. Strukturene veier alle mindre enn 1000 tonn, mens fartøyene har en kapasitet på henholdsvis 14.000 og 8100 tonn.


Foto: ConocoPhillips

Edda er en kombinert bore-, produksjons-, og boligplattform som ligger i blokk 2/7 på norsk sokkel, 13 kilometer sørvest for Ekofisk-senteret. Plattformen ble installert i 1976, og Edda kom i produksjon i desember 1979 som det siste av de opprinnelige sju feltene i Ekofisk-området. Fra 1988 håndterte Edda også produksjonen fra Tommelitenfeltet, ti kilometer lenger vest.

Edda var knyttet til Ekofisk 2/4 R med en 12-toms gassrørledning og en 10-toms oljerørledning. Plattformen ble stengt i august 1998, deretter ble prosessanlegget reingjort og brønnene plugget for godt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger