Publisert 4. februar 2000

FMC har tildelt kontrakt for koblingssystemer ved Laggan-Tormore gassfeltet vest for Shetland. Kontrakten har en verdi på 18,3 millioner kroner.

Oljeserviceselskapet Expro skal bidra med 5 kV koblingssystemer for å tilføre strøm til subsea kontrollmoduler på gassfeltet som ligger på opptil 600 meters havdyp. Kontrakten omfatter design og utvikling.

– Dette er et av de første kraftkoblingsprosjektene vi har direkte med FMC Kongsberg, og vi er svært fornøyd med å ha sikret denne kontrakten med en så viktig kunde, sier direktør for Expro Connectors & Measurements, Mark Jones.

Feltet som nå bygges ut ligger 20 mil vest for Shetland, og Jones forteller at utstyret som skal leveres skal brukes litt annerledes i dette prosjektet enn tidligere.

– Vår 5kV koblingssystem har primært blitt brukt for å koble sammen elektriske undersjøiske pumper, men på dette prosjektet skal de brukes for å tilføre kraft til subsea kontrollmodulen på et stepout prosjekt langt unna, sier Jones.

Jones påpeker at flere subsea prosjekter blir lenger og lenger step outs, det vil si brønnrammer plassert lenger unna plattform eller annen infrastruktur som skal kobles til. Kontrakten har en verdi på 1,9 millioner britiske pund, eller 18,3 millioner kroner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger