Publisert 4. februar 2000

ExxonMobil har i fem år vært verdens største børsnoterte selskap. Denne uken ble selskapet derimot en kort periode dyttet av tronen til fordel for Steve Jobs’ Apple.

En kort periode var altså datamaskiner, smarttelefoner og mp3-spillere marginalt viktigere enn hydrokarboner. Apple steg raskt på børsen tirsdag denne uken, og en verdiøkning på fire prosent ga selskapet en verdinotering på svimlende 340 milliarder dollar. ExxonMobil, på sin side, gikk på en liten smell og sank til en samlet verdi på 334 milliarder dollar, melder nyhetsbyrået Reuters.

Senere samme dag gjorde oljegiganten et comeback og gjenerobret tronen, men hendelsen ble lagt merke til i markedet, som trøstet seg med at ExxonMobils verdier er langsiktige og relativt stabile:

– Dette var en midlertidig hendelse, og skjedde fordi oljeaksjene sank grunnet storsalg av fremtidig oljeproduksjon over hele verden. ExxonMobil sitter derimot relativt trygt. Det er ingen oljeprosjekter som ikke lønner seg så lenge oljeprisen ligger på over 70 dollar fatet, og ExxonMobils marginer ligger langt under dette, sier Addison Armstrong, seniordirektør for markedsforskning hos Tradition Energy, til Upstream.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger