Publisert 4. februar 2000

ExxonMobil har levert en plan for utviklingen av oljefeltet Point Thomson i Alaska som har en kostnadsramme på 6,5 milliarder kroner. – Ikke godt nok, mener myndighetene.

– Jeg kunne ikke risikere en ytterligere forsinkelse i utviklingen av disse verdifulle ressursene, sier sjef i naturressursdepartementet i Alaska, Tom Irwin, som ifølge Dow Jones Newswire mener planen til ExxonMobil ikke er tilstrekkelig.

Planen til det amerikanske storselskapet er å bore flere brønner på feltet, som ligger øst for Prudhoe Bay, og produsere 10.000 fat gasskondensat per dag. Visedirektør ved Alaskas naturressursdepartement, Kurt Gibson, sier at Exxon nå er et skritt nærmere å miste lisensen.

– Det er enorme mengder olje og gass ute der. Det er ingen grunn til å ikke sette i gang, mener Gibson.

Point Thomson skal være et av ExxonMobils største prosjekter på verdensbasis når det gjelder nettoproduksjon av olje og gass. Myndighetene i Alaska har estimert feltet til å inneholde 8.000 milliarder kubikkfot med gass og flere hundre millioner fat olje.

Irwin påpeker at selskapet ikke har boret en eneste brønn på feltet siden 1982. Med seg på lisenslaget har operatør ExxonMobil (36 prosent), BP PLC, Chevron og ConocoPhillips.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger