Publisert 26. juni 2006

Bare 20 prosent av ansatte i olje- og energisektoren er kvinner, viser en rapport laget på oppdrag av Olje- og energidepartementet.

Foto: Hydro

– Energisektoren er en spennende sektor som gir mange muligheter. At olje- og energisektoren sysselsetter om lag 80 prosent menn og 20 prosent kvinner er ikke godt nok, sier statssekretær Anita Utseth i Olje- og energidepartementet i en pressemelding.

Departementet har engasjert Norut Samfunnsforskning til å utarbeide en rapport om kvinner og menns representasjon og innflytelse i olje- og energisektoren. Rapporten er et samarbeid med Oljeindustriens Landsforening, Norsk Industri og Energibedriftenes Landsforening, og delfinansiert av NHOs Arbeidsmiljøfond.

Bare 15 prosent av lederne i bransjen er kvinner, og bare et fåtall av virksomhetene har etablert en praksis for å øke kvinneandelen blant sine ledere og styremedlemmer, viser undersøkelsen.

20 prosent hadde konkrete mål for likestilling, 8 prosent hadde handlingsplan for likestilling og 23 prosent hadde i løpet av de siste tre årene gjennomført tiltak for å øke kvinneandelen.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger