Publisert 1. november 2006

Det færøyske skipet «Thor Sentry» var onsdag morgen fortsatt i drift i Nordsjøen uten mulighet til å navigere. Skipet er på oppdrag for et oljeselskap.

NTB

Skipet med fem mann om bord sendte i 18-tiden tirsdag ut nødsignaler fra en posisjon 160 nautiske mil sørvest av Karmøy. En kjempebølge slo inn flere vinduer på brua og ødela trolig mye av det elektroniske utstyret, deriblant radiosamband og styringssystemer.

– Båten har maskinkraft, men ikke styring. Standby-fartøyet «Stril Power» har kontakt med mannskapet via lokalsamband, sier pressesjef Anders Bang-Hansen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

– Gjennom natten holdt «Stril Power» kontakt med båten en gang i timen. Men været har vært for dårlig til at man har kunnet få den under slep, sier vakthavende redningsleder Sølve Tanke Hovden i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB onsdag morgen.

«Thor Sentry» er dessuten mørklagt på grunn av et strømbrudd om bord, og dermed har det heller ikke vært forsvarlig å evakuere mannskapet. Et Sea King-helikopter som ble sendt ut til havaristen, returnerte derfor til Sola tirsdag kveld.

Det har blåst full storm med orkan i kastene i området, men Hovedredningssentralen anser situasjonen som relativt udramatisk.

Onsdag går redningsskøyta «Peter Henry von Koss» på vei ut fra Egersund for å forsøke å få havaristen på slep i løpet av dagen.

Fartøyet, som først ble meldt å være en fiskebåt, utfører vaktoppdrag for et oljeselskap.

Mannskapet – tre bulgarer, en svenske og en færøying – skal være uskadd. De har dessuten lyktes i å få tettet noen av de knuste ventilene slik at fartøyet ikke tar inn mer vann.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger