Publisert 23. februar 2006

Advokatfirmaet som fremmer yrkesskadesak for rundt 70 giftskadde som alle har arbeidet på Ekofiskfeltet, har ikke mottatt ett eneste dokument fra ConocoPhillips som omhandler arbeidernes eksponeringssituasjon. Dette til tross for gjentatte purringer.

Petromagasinet.no

– Det er helt forkastelig hvis ConocoPhillips ikke gir fra seg den informasjonen som måtte finnes om hva arbeiderne har vært eksponert for offshore. Denne saken angår mange av våre medlemmer, fastslår leder Geir Heddeland i Ekofiskkomiteen ifølge Dagbladet.

Ekofiskkomiteen som organiserer rundt 900 ConocoPhillips-ansatte i Norge er tilsluttet Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund (Nopef).

Også fagforeningen Safe, som organiserer en god del innleide arbeidere på Ekofisk, forlanger i følge avisen alle kortene på bordet.
– Vi er veldig sjokkert over hemmeligholdelsen, men dessverre ikke overrasket. Dette er en ukultur av fordekkelse og undergraving som er veldig skremmende, sier HMS-ansvarlig og andre nestleder i Safe, Roy Erling Furre ifølge avisen.

– Alle eksponeringsdata som finnes, må opp i dagen. Tilsynsmyndigheten, fagforeningene og fagmiljøene må få innsyn i dette, sier Furre.

Fagforeningen Lederne organiserer også folk som arbeider på det ConocoPhillips-opererte Ekofiskfeltet i Nordsjøen. Også de reagerer kraftig på bedriftens hemmeligholdelse av informasjon, skriver Dagbladet.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger