Publisert 10. desember 2007

FNs klimakonferanse på den indonesiske ferieøya Bali fra 3. til 14. desember samler delegater fra rundt 190 land. Flere fakta finner du her.

*Rundt 10.000 embetsmenn, politikere, miljøvernere og journalister er ventet til Bali.

* Møtet er formelt sett det årlige partsmøtet i FNs klimakonvensjon (UNFCCC), som ble vedtatt i 1972. Samtidig holdes partsmøte i Kyotoavtalen, som pålegger industriland å redusere sine utslipp av klimagasser.

* Målet med konferansen er å komme fram til en timeplan og et mandat for forhandlinger om en ny internasjonal klimaavtale som kan tre i kraft når Kyotoavtalen utløper i 2012.

* Ett av de viktigste spørsmålene i samtalene på Bali er om det skal fastsettes et mål for utslippskuttene allerede nå. Andre temaer er vern av tropeskog som klimatiltak, og økonomisk støtte til fattige land som står overfor alvorlige problemer på grunn av den globale oppvarmingen.

* FNs klimapanel slår fast at det ikke lenger er tvil om at menneskeskapte klimaendringer er i gang, og advarer mot plutselig og irreversible endringer. Mange millioner mennesker kan bli rammet av hetebølger, havnivåstigning, tørke og flom, vannmangel og redusert matproduksjon.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger