Publisert 4. februar 2000

De fallende oljeprisene kan sette flere utbyggingsprosjekter på den norske sokkelen i fare. Ifølge Barents Observer er Goliat ett av de første til å ryke.

Forrige uke falt oljeprisen under 40 dollar fatet, noe som er det laveste på fire år. Med slike priser kan de enorme utgiftene knyttet til utviklingen av oljefelt være for store sammenlignet med inntekten fra produksjonen.

Ett av prosjektene som nå står i faresonen er Goliat, ifølge Barents Observer. Feltets størrelse er moderat, og med 25 milliarder kroner i utgifter for utviklingen av feltet og kun 60 milliarder kroner i inntekt, basert på dagens oljepriser, kan den gjenværende summen være lite lønnsom.

Fortsetter som før
Dette er kommunikasjonssjef i Eni, Jone Stangeland, lite forståelsesfull for.

– Vi har ikke gått ut med noen informasjon av dette slaget. Jeg har ingen kommentar til påstanden, men jeg kan informere om at vi følger planene våre som før når det gjelder Goliat-prosjektet, sier kommunikasjonssjef i Eni, Jone Stangeland, til Oilinfo.

Ifølge Barents Observer er det underleverandørene som først vil lide under en eventuell mangel på utviklingsprosjekter på den norske sokkelen. Flere leverandører sitter på nå nåler mens de venter på Enis valg for Goliat-prosjektet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger