Fant avvik på West Hercules

Publisert 3. april 2013

Listen over avvik og forbedringspunkt ble lang da Petroleusmtilsynet (Ptil) hadde tilsyn på Barents-semien ”West Hercules.”

Da Ptil i forbindelse med oppfølging av SUT-arbeidet inspiserte riggen på Westcon i Ølen 27. februar, ble det identifisert flere avvik, hovedsaklig med organiseringen. Målsetting med tilsynsaktiviteten var å ”følge opp risiko- og barrierestyring, teknisk sikkerhet, vedlikeholdsstyring, verifisere tidligere tilsynsrapporter og NAD’s svar på disse, logistikk, oppfølging av betingelser gitt i vedtaket for SUT. I tillegg ble det gjort en oppfølging av vinteriseringprosjektet som bestod av verifisering innen utvalgte deler av tekniske, operasjonelle og styringsmessige forhold på innretningen.”

Avvikene var knyttet til eksplosjonsstudie og vinterisering; merking av utstyr og komponenter; historikk i vedlikeholdsstyringssystemet; preservering av utstyr; utblåsingssikring og annet trykkontrollutstyr; og plassering av utstyr.

Videre ble det identifisert forbedringspunkt knyttet til risiko- og barrierestyring; områdeklassifisering; batterinødlys; branndetektorer og system for oppsamling av mindre oljelekkasjer; operasjonelle kriterier for løfteutstyr; og nødnummer.

«West Hercules» skal når den er ferdig brukes på Statoils Barentshav-kampanje, men har blitt forsinket grunnet tekniske mangler.


Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger