Publisert 4. februar 2000

Det norske har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 16/1-9, som ligger rundt 20 kilometer nordøst for funnet 15/3-1 S Gudrun i Nordsjøen. Operatøren fant olje.

– Brønnen påviste lett olje med en mindre gasskappe i midtre jura reservoarbergarter. Da olje/vann-kontakten ikke ble påvist i brønnen, er det for tidlig å kunne oppgi størrelsen på funnet. Sekundært letemål var å påvise petroleum i paleocene, som var tørr, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp av 2.511 meter under havoverflaten, og ble avsluttet i Skagerrakformasjonen i øvre trias. Havdypet var 111 meter. Den ble ikke formasjonstestet, men det er utført datainnsamling med kjerneprøver og væskeprøver.

– Funnet vil nå bli kartlagt i detalj før en aktuell avgrensningsbrønn blir planlagt boret for å avklare størrelsen på funnet og for å skaffe ytterligere reservoardata, skriver OD.

Det er «Bredford Dolphin» som stod for boringen. Boreinnretningen skal nå videre til utvinningstillatelse 373 S i den nordlige delen av Nordsjøen for å bore undersøkelsesbrønn 34/3-1 S der BG Norge er operatør.

Med seg på lisenslaget har operatør Det norske (35 prosent) med seg StatoilHydro (50 prosent) og PA Resources Norway (15 prosent).

– Vi vil nå analysere brønnresultatene og vil trolig bore en avgrensningsbrønn i 2009. Funnet er interessant, men endelig størrelse og kommersielt potensial avhenger av resultatet av de videre undersøkelser, sier administrerende direktør i Det norske, Erik Haugane, i en pressemelding.

– Funnet åpner dessuten trolig for en kommersiell utvinning av to tidligere oljefunn i Hanz og West Cable som ligger like ved. Lundins funn, Luno, ligger også nært Draupne, og en samlet utbygging, legger han til.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger