Publisert 4. februar 2000

«Transocean Leader» fortsetter arbeidet i lisens 265 en stund til.

BLIR På ALDOUS: Semien «Transocean Leader går fra
letejobb til avgrensning.

Oljedirektoratet har gitt Statoil tillatelse til å bore avgrensningsbrønn 16/2-10 i lisens 265, Aldous Major South.

Semien «Transocean Leader» sendes dermed direkte etter plugging av undersøkelsesbrønnen på Aldous Major North til å bore avgrensningsbrønn på Aldous Major South, som sammen med Lundins Avaldsnes utgjør et storfunn .

Statoil har tidligere sagt at de skal gjøre seg ferdig med undersøkelsesbrønnen i løpet av september , og det knytter seg stor spenning til eventuelle funn, og i så tilfelle om det er forbindelse med Aldous Major South/Avaldsnes-strukturen.

Letedirektør Tim Dodson i Statoil har tidligere uttalt at det ligger en stor forkastning mellom Aldous Major South og Aldous Major North, og at det derfor er mulighet for at det ikke er sammenheng mellom disse funnene.

Foreløpig er Statoil og Lundins kombofunn estimert til å inneholde mellom 500-1.200 milliarder fat utvinnbare fat. Funnet er foreløpig rangert som det største oljefunnet globalt i 2011, det største på norsk sokkel siden 80-tallet, og det syvende største norske funnet totalt. Hvis de mest positive spådommene rundt Aldous Major North slår til kan elefanten klatre enda høyere på topplisten.

Spenningen vil derfor ikke være mindre når «Transocean Leader» nå tar til med å bore avgrensningsbrønnen på elefantfunnet.

Lisens 265 ble tildelt 24. april 2001, og dette er den syvende brønnen som blir boret i lisensen. Statoil Petroleum AS er operatør med en 40 prosent andel, med Petoro AS (30 prosent), Det norske oljeselskap ASA (20 prosent) og Lundin Norway AS (10 prosent) som partnere.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger